torsdag 17 april 2008

Highvalley Skejtpark!

S kräver besked om skejtpark
Beslutet om Stockholm stad ska satsa på att bygga Europas största skejtpark i Högdalen har dragit ut på tiden. Den politiska majoriteten och miljöpartiet vacklar i frågan. Socialdemokraterna hoppas fortfarande på att Stockholm ska bli "en stjärnkommun för skejtare".

- MED EN SÅDAN HÄR SATSNING skulle Stockholm bli stort inom skejtvärlden, säger Jari Visshed (s), vice ordförande i idrottsnämnden.

Socialdemokraterna har tillsammans med skejtföreningen Stockholm surburban surfers tagit fram förslaget till vad som skulle kunna bli Europas största skejtpark. Enligt skrivelsen ska den 7.500 kvadratmeter stora anläggningen, som går under arbetsnamnet Highvalley, förläggas till Högdalstoppen. Kostanden för parken uppskattas till 30 miljoner kronor.

- Jag ser skejtparken som en evenemangssatsning för hela Stockholm. Trettio miljoner är mycket pengar, men det är en anläggning med låg driftskostnad. Man måste också se att det här kan generera intäkter till Stockholm, säger Jari Visshed.

I tisdags skulle idrottsnämnden ha fattat beslut om skejtparkens eventuella framtid. Men till övriga partiers förvåning bordlade miljöpartiet frågan.

- VI KÄNDE ATT VI INTE hade fått tillräckligt med underlag för att kunna fatta ett beslut. Det handlar ändå om rätt mycket pengar, säger Else Lundin, ledamot för miljöpartiet i idrottsnämnden.

Den politiska majoriteten, med idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) i spetsen, säger sig i grunden vara positiv till skejtparkssatsningen.

- Men finansieringen av parken är en fråga som vi får diskutera i ett senare skede, säger Madeleine Sjöstedts pressekreterare Andreas Åström.

Om byggandet av Highvalley ska bli av kommer nu inte att beslutas förrän vid idrottsnämndens nästa möte den 13 maj.

- EXPLOATERINGSNÄMNDEN OCH DEN berörda stadsdelsnämnden är redan involverade i projektet och planerna för parken är långt framskridna. Vi hade förväntat oss att man skulle komma till skott nu, men det verkar inte som att man vill ta de avgörande besluten, säger Jari Visshed besviket.Saxat från www.dn.se

Inga kommentarer: